220 alumnes de la Seu i l’Alt Urgell s’endinsen en la dansa i la cultura del Pirineu a través del projecte ‘Dansa’t’

L’activitat, dinamitzada per Ivan Caro, s’adreça als i les alumnes de 5è curs de primària, en coordinació amb els i les mestres de música i educació física, així com els seus tutors i tutores directes.
19-01-2023

Un total de 220 alumnes de la Seu d’Urgell i Castellciutat, com també de les poblacions alturgellenques d’Alàs, Pla de Sant Tirs, Tuixent, Oliana i Montferrer participen durant els mesos de gener, febrer i març en el projecte Dansa’t. Concretament a la Seu i Castellciutat se’n beneficien un total de 140 alumnes. 

Enguany és la tercera edició que es porta a terme aquest projecte que té com a objectiu donar a conèixer la dansa i la cultura del Pirineu als alumnes alturgellencs en horari lectiu. Els centres educatius participants de Dansa’t són les escoles Albert Vives, Pau Claris i el col·legi La Salle de la Seu d’Urgell; l’escola Castell-Ciutat de Castellciutat; l’escola Rosa Campà de Montferrer; l’escola Sant Esteve d’Alàs, l’escola de Tuixent; l’escola Arnau Mir del Pla de Sant Tirs; i l’Institut Escola d’Oliana. 

L’activitat, dirigida per Ivan Caro, educador social, músic i professor de gralla, dansa tradicional, flabiol i tamborí de l’Escola Folk del Pirineu d’Arsèguel, s’adreça als i les alumnes de 5è curs de primària (i a les escoles rurals cicle superior), en coordinació amb els i les mestres de música i educació física, així com els seus tutors directes. 

Dia Dansa’t Pirineu 

El divendres 14 d’abril se celebrarà el Dia Dansa’t Pirineu, una festa de cloenda de l’edició d’enguany, on hi prendrà part tot l’alumnat que ha participat a Dansa’t amb un matí de danses i altres manifestacions culturals del Pirineu. 

Dansa’t fa servir la dansa com una eina per crear vincles entre els alumnes de l’escola i la resta de centres del territori. Les danses que es treballen són majoritàriament del Pirineu, però també n’hi ha alguna dansa d’altres indrets. En les sessions d’aquest projecte es treballen tant danses col·lectives com en parella, així com cançons, jocs dansats i altres activitats per enfortir el grup. 

Dansa’t ha estat creat per l’Escola Folk del Pirineu, compta amb la col·laboració de l’IDAPA, i s’emmarca en el Pla Educatiu d’Entorn de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.