Acte de reconeixement a l'esport de l'Alt Pirineu i Aran pels èxits del 2018

Entre els guardonats hi ha Miquel Travé, Núria Vilarrubla, Noemí Isla, Kilian Jornet, l'Ajuntament de la Seu, la Cooperativa Cadí i el Sedis Airam. El lliurament dels premis celebrat ahir dimarts a Tremp.
30-10-2019

L'Espai Cultural La Lira de Tremp ha acollit aquest dimarts l'acte anual de reconeixement a l'esport de l'Alt Pirineu i Aran, que organitza la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat. Aquest conjunt de guardons distingeixen a nivell institucional esportistes, clubs o entitats pels seus èxits a nivell nacional o internacional, en aquest cas corresponents a l'any 2018.

Entre els guardonats en aquesta gala hi ha els piragüistes del Cadí CK Miquel Travé (campió del món júnior, en C1 masculí, i doble campió d'Europa júnior, en K1 i C1, aquest any passat) i Núria Vilarrubla, que va aconseguir una medalla de prova a la prova de Copa del Món de Cracòvia. Travé ha rebut el premi de Millor Jove Promesa a nivell masculí.

També hi figura un any més Kilian Jornet, que al 2018 va obtenir el seu setè títol de la Copa del Món de curses de muntanya. De la seva part, la patinadora Noemí Isla (CHPA Cadí) ha guanyat el premi de Millor Esportista Femenina; i l'esquiador aranès Àlex Puente, el de Millor Esportista Masculí.

En l'àmbit organitzatiu, l'Ajuntament de la Seu ha rebut el Premi a la Millor Fita Esportiva d'Esport Adaptat, per l'organització dels Jocs Special Olympics 2018 juntament amb Andorra la Vella, en la que va ser la primera vegada que aquest esdeveniment s'organitzava als Pirineus. El reconeixement el va recollir l'alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega.

De la seva part, Cadí SCCL ha estat homenatjada enguany amb el Premi Empresa pel Suport a l'Esport Territorial, per seva aposta constant per recolzar clubs esportius i esdeveniments, principalment de la Seu i l'Alt Urgell, com és el cas del Cadí La Seu, el Cadí Canoë-Kayak, el CHPA Cadí, les competicions de piragüisme i el Circuit Fer. El guardó el va recollir el president de la cooperativa, Lluís Clotet. Un altre premi especial és el que ha rebut l'equip del Sedis Airam, format per jugadors amb discapacitat intel·lectual. Aquest trofeu el va recollir el president del Sedis Bàsquet, Pere Porta.

D'altres esportistes premiats han estat la surfista de neu paralímpica Astrid Fina i el jugador de cúrling Adrián Manero. De la seva part, la cursa Rialp Matxicots ha rebut el Premi a la Millor Fita Esportiva del 2018. Aquesta prova, que al 2019 ha arribat a la desena edició, compta actualment amb prop de 300 voluntaris que la fan possible. També han rebut aquest guardó ex aequo els germans Lluís i Andreu Tomàs, jugadors d'hoquei patins que han guanyat amb el Lleida Llista la Copa CERS.

Sis podis mundials i tres d'europeus

Dels 78 guardons individuals que s'han concedit en aquesta gala, 43 han correspost a homes; i 35, a dones. Pertanyen a 22 clubs i entitats de l’Alt Pirineu i Aran, i representen 10 disciplines esportives diferents. L’any 2018, 30 d’aquests esportistes van quedar primers en Campionats de Catalunya, 67 van fer podi en Campionats d’Espanya (28 van aconseguir medalles d’or), 6 van fer podis en Campionats del Món i 3 en Europeus.

L’acte d'aquest dimarts a Tremp ha estat presidit pel secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras; la delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, i l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases. També hi ha pres part el representant territorial de l’Esport a Lleida, Joan Segura.