Albert Batalla rep a la jove nord-americana Seu Jacobi, única noia al món que porta per nom 'Seu'

Seu Jacobi és filla del piragüista nord-americà Joe Jacobi que va guanyar la medalla d'or en categoria C2 als Jocs Olímpics del 92 celebrats al Parc Olímpic del Segre.
21-10-2016

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha rebut aquest matí a la jove nord-americana Seu Jacobi, única noia al món que porta per nom 'Seu'. Aquesta jove de 15 anys, que ha estat durant unes setmanes a la nostra ciutat, és filla del piragüista nord-americà Joe Jacobi, Medalla d'Or als Jocs Olímpics del 92 en la modalitat de C2, i que precisament li va posar el nom de 'Seu' en honor a la ciutat on va guanyar aquest màxim guardó olímpic.

En la trobada que ha mantingut amb l'alcalde urgellenc, Seu Jacobi ha estat a acompanyada precisament pel seu pare, Joe Jacobi, i la seva mare, juntament amb el piragüista i entrenador urgellenc, Jordi Domenjó, i diversos amics que té la família Jacobi a la Seu d'Urgell.  Seu Jacobi ha explicat a Albert Batalla que "la connexió amb la ciutat és molt bonica i especial tant per mi com per tota meva família". 

La jove palista nord-americana, que ha visitat diverses vegades la capital alturgellenca, ha estat entrenant durant més d'un mes al canal d'aigües braves del Parc Olímpic del Segre. Actualment, Seu Jacobi, seguint les petjades del seu pare, s'està preparant per a les proves de selecció per l'equip nacional dels Estats Units, "amb l'objectiu de poder competir, algun dia, en una Copa del Món que se celebri a la Seu".

Per la seva part, Albert Batalla, ha manifestat que "un moment com el d'avui, tant per nosaltres com per ells, és molt especial, ja que ens fa recordar l'any 92, i el fet de posar 'Seu' a la seva filla, demostra que els hi ha marcat molt a la seva vida aquesta ciutat". L'alcalde urgellenc ha afegit que "el fet que la valorin tant, com alcalde és un goig tenir aquests ambaixadors que porten el nom de la Seu arreu".

El pare de Seu Jacobi, Joe Jacobi, ha volgut remarcar els bons records que en té de la seva experiència a les Olimpíades del 92, i les amistats que hi va forjar que "perduren per sempre". Respecte d'haver posat a la seu va filla el nom de la ciutat, Joe Jacobi ha afirmat que "va ser ràpid i fàcil, és un nom bonic i que ho vam tenir molt clar, ja que la Seu va marcar les nostres vides, fet que el dia d'avui ho demostra".  L'expalista nord-americà també ha elogiat les instal·lacions esportives del Parc Olímpic del Segre que "són un referent mundial dins del piragüisme".