Arrenca Imaginari, programa d’activitats infantils per dinamitzar el carrer dels Canonges i altres espais de la ciutat durant l’estiu

Un total de 14 activitats, totes gratuïtes i obertes a tothom. Durant els mercat dels dissabtes 9, 16, 23 i 30 de juliol, i 6, 13 i 20 d’agost. Les altres propostes en diferents espais de la ciutat seran el 12, 19 i 21 de juliol; i els dies 2, 9 i 18 d’agost.
04-07-2022

Aquest migdia s’ha presentat en roda de premsa la primera edició del programa d’activitats infantils Imaginari que ja va començar el passat dissabte 2 de juliol amb una matinal de jocs tradicionals al carrer dels Canonges amb la Cia. L’Anònima. 

Imaginari comprèn un total de 14 propostes per als més xics, totes elles gratuïtes i la majoria sense inscripció, que s’aniran desenvolupament al llarg dels mesos de juliol i agost amb l’objectiu de dinamitzar el casc antic, concretament el carrer Canonges, coincidint amb el mercat dels dissabtes, i també en diversos punts de la ciutat. Així ho han explicat l’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana, el vicealcalde urgellenc, Jordi Fàbrega, la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Mireia Font, i la regidora d’Infància, Núria Tomàs

Dinamització dels mercats de dissabte al carrer Canonges 

Pel que fa a les activitats d’Imaginari que tenen lloc durant els mercats dels dissabtes, hi ha programades un total de vuit que es realitzaran a la part alta dels carrer dels Canonges els matins dels dies 2 (ja realitzada), 9, 16, 23 i 30 de juliol; i els dies 6, 13 i 20 d’agost, on els nens i nenes podran jugar a jocs tradicionals, tallers, jocs d’aigua, màgia, danses tradicionals, jocs del Festival del Joc del Pirineu i una cursa d’orientació. 

Altres espais de la ciutat 

Imaginari també es desenvoluparà en diversos espais públics de la Seu d’Urgell com al passeig Joan Brudieu, el centre cívic L’Escorxador, la plaça Joan Sansa, la plaça del Camp del Codina i el Pati de la Biblioteca Sant Agustí. En total seran 4 dimarts i 2 dijous d’aquest estiu, concretament els dies 12, 19 i 21 de juliol, i els dies 2, 9 i 18 d’agost, en horari de tarda i vespre/nit. Aquestes propostes comprenen les contes i taller sobre les emocions, sobre la diversitat, una caminada, una animació infantil, cinema a la fresca i un espectacle de màgia.   

Imaginari està organitzat per les Àrees municipals de Promoció Econòmica, Educació i Infància de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.