Campanya de vacunació contra la grip estacional a la Seu d’Urgell

Al centre cívic El Passeig, del 15 al 23 d'octubre, sense cita prèvia però respectant el dia que es vacuna segons la lletra del primer cognom.
07-10-2020

L’equip d’Atenció Primària de la Seu d’Urgell informa que aquest any 2020 la campanya de vacunació contra la grip estacional tindrà lloc al centre cívic El Passeig, del 15 al 23 d’octubre, de quatre de la tarda a set del vespre.

Les persones que es vulguin vacunar contra la grip ho poden fer sense cita prèvia però respectant el dia que es vacuna segons la lletra del primer cognom: 

1r. COGNOM

DIA

A - B

Dijous 15 octubre

C - E

Divendres 16 octubre

F - H

Dilluns 19 octubre

I - M

Dimarts 20 octubre

N - P

Dimecres 21 octubre

Q - S

Dijous 22 octubre

T - Z

Divendres 23 octubre

Qui s’ha de vacunar?

La vacunació contra la grip estacional s'adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip, com ara:

  • Persones de 60 anys d'edat o més.
  • Persones internades en institucions tancades: residències geriàtriques, centres de malalties cròniques i malalties mentals, etc.
  • Adults i infants amb malalties pulmonars o cardiovasculars cròniques, incloent-hi l'asma.
  • Adults i infants que han estat sotmesos a vigilància mèdica o hospitalització durant l'any anterior a causa de malalties cròniques metabòliques (incloent-hi la diabetis mellitus), malalties renals o hepàtiques cròniques, hemoglobinopaties i anèmies, asplènia, malalties neuromusculars greus o immunosupressió (incloent-hi les causades per medicació o pel virus de la immunodeficiència humana).
  • Persones amb obesitat mòrbida.
  • Infants i adolescents (dels sis mesos als divuit anys) tractats durant un llarg temps amb àcid acetilsalicílic i que, per tant, poden desenvolupar la síndrome de Reye (dany cerebral agut i problemes hepàtics de causa desconeguda) després de la grip.
  • Infants d'entre 6 mesos i 2 anys amb antecedents de prematuritat (nascuts abans de les 32 setmanes de gestació).
  • Dones embarassades.

 Val a dir que una vegada aplicada pot produir molèsties locals lleus, però rarament febre o malestar.