Cineclub la Seu d’Urgell presenta la programació del segon trimestre amb col·laboracions amb altres festivals com el BCN FILM FEST i el DA FILM Festival de Barcelona

S'inicia demà dijous 25 d'abril amb la sessió de FilmoXarxa Katalin Varga de Peter Strickland. Enguany el CineClub compleix 50 anys.
24-04-2019

Les projeccions s'iniciaran demà dijous 25 d’abril amb la sessió de FilmoXarxa Katalin Varga de Peter Strickland. També hi haurà sessió de Filmo Xarxa el 6 de juny amb Le fils de Joseph d’Eugène Green.

El 9 de maig el Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi (BCN FILM FEST) estarà present a la Seu d'Urgell amb Rojo, escrita i dirigida per Benjamín Naishtat. Una radiografia colpidora sobre el pòsit que es va escampar per l’Argentina durant la dictadura del general Videla.

El 16 de maig es projectarà la pel·lícula nord-americana Columbus escrita i dirigida pel director sud-coreà Kogonada. La pel·lícula es va estrenar al  Festival de Cinema de Sundance de 2017 i va rebre molts elogis de la crítica. La ciutat d’Indiana i l’arquitectura de Polshek, Saarinen, Meier i Pei són al darrere d’aquest film subtil sobre l’harmonia.

Comandante Arian

Dimecres 22 de maig a les 20.30 hores es projectarà Comandante Arian. La pel·lícula s’apropa a la realitat de les milicianes sirianes i la seva revolució feminista. El documental explora íntimament les motivacions rere la seva lluita desesperada. Alba Sotorra documenta l’alliberament de la ciutat de Kobane i mostra la realitat de la vida a la línia de front. Tindrà lloc una presentació i un debat posterior amb Alba Sotorra, directora del film.

Per acabar, el 13 de juny, el D’A Film Festival, el festival de cinema d’autor de Barcelona viatjarà a la Seu d’Urgell, amb el film xilè Tarde para morir joven. El film ens transporta a una comunitat en el Xile de principis dels noranta, just acabada la dictadura de Pinochet. Les diferents famílies s’encomanen amb cert entusiasme als nous aires de llibertat que comporta el moment històric. Presentarà la sessió i debat posterior amb l’urgellenc Carlos Rodriguez Ríos, director del D’A film Festival.