Concerts de Joan Blau i Itsasgorak a la Seu d’Urgell, dins la programació KM.0 de la Casa de la Música

El concert de Joan Blau tindrà lloc el 6 d’octubre, mentre que el d’Itsasgorak serà el 10 de novembre, ambdós a les 20:30 hores, a la sala la Immaculada.
28-09-2023

La Seu d’Urgell acollirà dos concerts que s’inclouen en la programació KM.0 de la Casa de la Música de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran: el concert de Joan Blau que tindrà lloc el pròxim divendres 6 d’octubre, i el de la cantautora de Vilanova de Bellpuig, Itsasgorak, que serà el 10 de novembre, ambdós dos quarts de nou del vespre, a la sala la Immaculada. 

Joan Blau, agricultor de cançons 

Els seus directes són íntims i divertits, on fa volar els mals moments per gaudir del moment. Li agrada riure’s d’ell mateix, juga amb la improvisació i interacciona amb el públic creant un clima còmode i amb ganes de celebrar la vida. 

El nom artístic parteix d’una anècdota de quan treballava a L’Associació Estel de Balaguer i un dels usuaris tenia l’habilitat de veure la gent de colors, a ell el veia de color blau. La mateixa setmana que estava pensant en el nom artístic un amic que li donava classes de guitarra li va explicar que tenia Sinestèsia i els sons els veia en formes i colors, a ell sempre l’havia vist com un cercle blau. Des d’aleshores aquest nom l’acompanya i l’identifica. 

Videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=tyU157UqN-M 

Itsasgorak, cantautora de Vilanova de Bellpuig 

Ve a foragitar les marees altes com el seu nom artístic indica. Aquest, és un nom de denominació basca i creació pròpia de l’autora que significa “marees altes”, d’aquí la pretensió de fer gemegar les nostres profunditats mitjançant la música, llenguatge universal. 

Les seves dues trinxeres són la veu i la guitarra, coneguda com “La Roja”. Amb el seu estil de música reivindicativa i de protesta pretén remoure les consciències del que ens passa pel cap i ens insta a ser crítics, i així, prendre’ns el privilegi de poder-nos sentir una mica més lliures en aquest món actual. La seva trajectòria musical va començar a caminar l’any 2017 i ara ressegueix el territori de les terres de ponent obrint la seva panoràmica a nous escenaris. “La música em permet extrapolar el que porto a dins i em permeto el luxe de posar-li nom i veu”.

Actualment, ha tret el seu primer disc sota el nom de Florir per tornar a marcir, produït per Smart Mix Studio que ve acompanyat de cinc temes íntims i vivencials que parlen sobre els diferents cicles vitals que adopten les plantes al llarg de la vida i com ho fem també les persones. 

Aquesta cantautora i proposta emergent defensa la creació en català com a llengua mare, a més de tenir cançons en castellà i us convida a vibrar una bona estona amb ella i deixar-vos portar per la música. 

Videoclip: https://youtu.be/dzVGVrLv_kc 

Suport i col·laboradors 

Aquests concerts compta amb el suport de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, l’Institut Català de les Empreses Culturals, Fundació ICG i Supsa Supermercats Pujol-Plusfresc. 

El preu de les entrades: 8 € / 6 € (anticipada) / 3 € (Apropa Cultura) 

Per entrades i més informació cal consultar la pàgina web www.orfeolleidata.cat