Contes, lectures en veu alta, concerts, signatures de llibres, sardanes i venda de llibres i roses, aquest Sant Jordi a la Seu d’Urgell

Enguany el passeig Joan Brudieu s’omplirà amb 36 parades de llibres, roses, artesans, entitats, associacions, centres educatius i partits polítics.
18-04-2019

La Seu d’Urgell ho té tot a punt per celebrar el dia del patró de Catalunya, Sant Jordi, el pròxim dimarts 23 d’abril. La capital alturgellenca ha organitzat una àmplia programació cultural, lúdica i comercial per commemorar el dia de la rosa i el llibre.

Com en cada diada de Sant Jordi, el passeig Joan Brudieu s’omplirà amb 36 parades de llibres, roses, artesans, entitats, associacions, centre educatius i partits polítics. Pel que fa a les activitats lúdiques i culturals, al peu del passeig Joan Brudieu hi haurà una sessió de contes amb escriptors urgellencs que s’adreça als alumnes de la Seu i comarca. L’activitat, s’iniciarà a dos quarts de deu del matí i s’allargarà fins a dos quarts d’una del migdia, anirà a càrrec d’Isidre Domenjó, Albert Galindo, Mireia Pellicer, Mar Hurtado i Marina Viscido.

Les lectures en viu també tornen a protagonitzar Sant Jordi. A dos quars d’onze del matí, el pati de la Biblioteca Sant Agustí acollirà l’activitat Compartim microrelats, que seran llegits pels alumnes de 6è de primària de les escoles Pau Claris, Albert Vives i el col·legi La Salle. A les 12 del migdia serà el torn de la lectura en veu alta de la gent gran de la Seu. Enguany, els padrins i padrines llegiran poesia de Joan Brossa.  

La música també serà present en aquesta diada de Sant Jordi amb els concerts que oferiran els professors i professores de l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell. Aquesta sessió musical s’iniciarà a dos quarts de sis de la tarda, al peu del passeig Joan Brudieu, i s’allargarà fins a dos quarts de nou del vespre.

A les sis de la tarda es farà la tradicional lectura en veu alta oberta a tothom, que enguany estarà dedicada a l’obra de Teresa Pàmies, en commemoració dels 100 anys del seu naixement. Aquesta lectura tindrà lloc al peu del passeig Joan Brudieu.

La diada de Sant Jordi a la Seu d’Urgell es clourà amb una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla de l’Institut Joan Brudieu, que s’iniciarà a dos quarts de nou del vespre, a la plaça Sant Josep de Calassanç. També tindrà lloc la es presentació pública de la Mulassa, una figura de mula del bestiari popular català, que ha comptat en la seva elaboració amb la col·laboració de la Germandat de Sant Sebastià de la Seu d’Urgell.