El vídeo-pregó que inaugura la Festa Major dóna visibilitat al col·lectiu del Taller Claror

En aquest acte inaugural de la festa urgellenca també s’ha posat en marxa un comptador que anirà marcant els dies que manquen per celebrar els Jocs Special Olympics que acolliran conjuntament la Seu i Andorra la Vella la pròxima tardor.
25-08-2018

Les persones que integren el Taller Claror de la Seu d’Urgell han estat les protagonistes aquest vespre del pregó de la Festa Major 2018 que ha inaugurat oficialment la festa urgellenca.

Enguany, aquest acte tan esperat per la ciutadania urgellenca ha estat ben diferent als pregons d’altres anys, al no ser un pregoner a l’ús sinó el col·lectiu de persones que conformen el Taller Claror de la nostra ciutat a través d’un vídeo-pregó que s’ha projectat en una pantalla a la façana de l’edifici consistorial.

Respecte a l’originalitat del pregó, l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha remarcat que “enguany hem volgut visualitzar les persones amb discapacitat intel·lectual, tot coincidint amb la celebració dels Jocs Special Olympics que tindran lloc a la ciutat, conjuntament amb Andorra la Vella, el pròxim mes d’octubre”.

El vídeo-pregó

A les nou en punt, aquest vegada des de la mateixa plaça dels Oms, l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, acompanyat per la presidenta del Taller Claror, Tile Nadal, i la regidora de Festes, Sílvia Iscla, ha donat la benvinguda als urgellencs i visitants que s’han donat cita en aquesta cèntrica plaça per escoltar el pregó de la Festa Major 2018.

Seguidament, l’alcalde de la Seu ha interactuat amb la jove Yaiza que des de la pantalla, i en llenguatge de signes, ha presentat el vídeo-pregó de la Festa Major en nom de totes les persones del Taller Claror.

En aquest vídeo-pregó, de més de 10 minuts de durada, un equip del Taller Claror pregunten a diferents veïns i veïnes de la Seu d’Urgell què representa per ells la Festa Major, així com quins són els millors records que en guarden i quins actes esperen amb més ganes, mentre un altre equip del centre prepara una ‘sorpresa final’.

En aquest enllaç es pot visionar el vídeo-pregó: https://youtu.be/_IBgwQOPsy4

Comptador dels Jocs Special Olympics la Seu d’Urgell-Andorra la Vella

Després de la projecció d’aquest vídeo-pregó, Albert Batalla, i la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones, Anna Vives, la presidenta d’ACELL, Marina Gómez, el president de Special Olympics Andorra, Àlex Terés, i el secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, han posat en marxa un comptador-rellotge, instal·lat a la façana de l’Ajuntament, que des d’avui anirà marcant els dies que manquen per l’inici dels Jocs Special Olympics, que tindran lloc del 4 al 7 d’octubre a la Seu d’Urgell i a Andorra la Vella.

L’acte que ha donat per inaugurada la Festa Major 2018 ha finalitzat amb l’enlairament de globus per part de les persones del Taller Claror i la projecció d’un vídeo resum sobre els Special Olympics amb un missatge final per desitjar “bona festa” i “us esperem a les olimpíades”.