Els millors palistes del món prendran part a la Copa Internacional Pirineus al Parc Olímpic del Segre

Se celebrarà a la Seu d'Urgell aquest proper cap de setmana, dissabte 30 d’abril i diumenge 1 de maig, i tindrà continuïtat els dies 7 i 8 de maig a Pau (França).
28-04-2022

El Parc Olímpic del Segre de la Seu d’Urgell acollirà aquest pròxim cap de setmana, els dies 30 d’abril i 1 de maig, la primera de les dues proves que conformen la Copa Internacional Pirineus de piragüismes en les especialitats d’eslàlom i eslàlom extrem. La competició es completarà el cap de setmana del 7 i 8 de maig a la localitat francesa de Pau, i és puntuable per al rànquing mundial de la Federació Internacional de Canoa.

La presentació, que s’ha fet a la sala de premsa de la Diputació de Lleida, ha comptat amb la participació del diputat Jordi Verdú; l’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana; el president de la Federació Catalana de Piragüisme, Germán Jiménez, i la representant territorial de l’Esport a Lleida, Lourdes Ravetllat,

Segons ha explicat German Jiménez, “en la competició hi prendran part 156 palistes, d’11 països i de 3 continents diferents”, i ha afegit que els resultats es podran seguir en directe en línia a través de la nova pàgina web (www.copapirineus.org/live-results). També es podrà seguir la prova a través del canal de Twitch del CadiCanoeKayak i a través de les xarxes socials @canoelaseu i @cadi.ck.

El format de competició serà el de la ICF. En la disciplina d’eslàlom, dissabte entre les 9.00 hores i les 12.45 hores es farà una mànega classificatòria i una mànega de repesca per als no classificats inicialment (Heat 1 i Heat 2). Diumenge se celebraran les semifinals i finals de 9.00 hores a 12.15 hores. L’extrem eslàlom tindrà lloc dissabte a partir de les 13.30 hores amb una mànega classificatòria, i a partir de les 15.00 hores se celebraran els quarts de final, a les 15.35 hores les semifinals i a les 15.55 hores les finals.

Com en anteriors edicions, la Copa Pirineus servirà a la Federació Espanyola de Piragüisme per celebrar els selectius nacionals que definiran l’equip nacional sènior i el sub-23.

Hi haurà participants d’Andorra, Austràlia, Bèlgica, Croàcia, Espanya, França, Regne Unit, Iran, Irlanda, Països Baixos i Portugal, i les comarques de Lleida estaran representades per Miquel Travé (Cadí CK), Laia Sorribes (Nàutic MS), Marc Vicente (Cadí CK) i Adrià Moyano (Cadí CK), entre molts d’altres.

Jordi Verdú ha destacat que es tracta “d’un espai únic al territori que cal potenciar”, i que, “a través de l’esport ens aporta aquest element del turisme”.

Per la seva banda, Francesc Viaplana ha recordat que “es tracta d’una competició que es disputa als dos costats del Pirineu i que atrau palistes de tot el món internacional en els dos canals d’eslàlom de la Seu i de Pau”.

Finalment, Lourdes Ravetllat ha volgut destacar la importància del caliu humà que es viurà a la Seu aquest cap de setmana, al marge de la qualitat de la presència dels millors esportistes de l’especialitat, i del suport de les administracions i les federacions catalana i espanyola.

Aquesta prova es possible gràcies al suport de la Diputació de Lleida, al Consell Català de l’Esport a l’Ajuntament La Seu d’Urgell, la Real Federación Española de Piragüismo, la Federació Catalana de Piragüisme i a l’esforç del grup de persones voluntàries del Club Cadí Canoe Kayak que dona suport desinteressadament al llarg de tota la temporada.

La Copa Internacional Pirineus és una competició internacional plenament consolidada a ambdós costats del Pirineu. Aquesta prova atrau palistes de tot el món per la qualitat dels canals d’eslàlom de la Seu d’Urgell i Pau. 

Aquesta competició va nàixer ara fa tretze anys amb l’objectiu de crear un circuit de competicions del més alt nivell en els millors escenaris per a la pràctica del piragüisme eslàlom als dos costats del Pirineu. Aquesta aposta esportiva, compta amb les organitzacions de Pau i de la Seu d’Urgell, dues ciutats de referència en l’eslàlom mundial. Les dues ciutats acolliran una Copa del Món aquesta temporada, Pau del 25 al 28 d’agost, i la Seu de l’1 al 4 de setembre.