Es presenta a la Seu d’Urgell el llibre ‘Pasqual Maragall. Pensament i acció’

Aquest divendres 28 de juliol, a les 19.30 hores, a la Biblioteca Sant Agustí. Entrada lliure.
25-07-2017

Aquest pròxim divendres 28 de juliol, a dos quarts de vuit del vespre, es presentarà a la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell el llibre "Pasqual Maragall. Pensament i acció", dels autors Jaume Badia, Jaume Bellmunt, Quim Brugué, Joan Fuster-Sobrepere i Oriol Nel·lo, tots ells coneixedors privilegiats de l’obra del polític català.

En la presentació d’aquest volum dedicat a la figura de Maragall hi intervindran Joan Ganyet, Eugeni Bregolat i Oriol Nel·lo, aquest últim, un dels autors del llibre.

El llibre, editat per La Magrana, és una lúcida anàlisi de la trajectòria teòrica i de l’acció pública d’un dels més brillants polítics que han donat Catalunya, Espanya i Europa en el segle XX i el que portem del XXI. Militant progressista contra la dictadura franquista, economista, professor universitari, estudiós de l’economia urbana als EEUU, alcalde de Barcelona i President de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall va donar un impuls extraordinari a la seva ciutat, la va posar al mapa del món i, com a President de la Generalitat, va encetar una nova etapa en les polítiques públiques de Catalunya i en la relació amb Espanya amb l’aprovació del nou Estatut.

Pasqual Maragall, com a President del COOB´92, va ser la persona clau que va obrir les portes de bat a bat a la Seu a participar com a protagonista als JJOO de Barcelona, “els millors de la història”, amb l’explosió d’il·lusió col·lectiva i la millora històrica que aquest esdeveniment va significar per a la ciutat pirinenca ara fa 25 anys.