INEFC inaugura per primera vegada el curs acadèmic al centre de Pirineus, a la Seu d'Urgell

La sala Sant Domènec acull un emotiu acte presidit pel rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, l'alcalde urgellenc, Francesc Viaplana, la representant territorial d'Esports a Lleida, Lourdes Ravetllat, i el director de l’INEFC, Eduard Inglés.
05-10-2022

La inauguració del curs 2022-2023 de l’INEFC ha tingut lloc a la sala Sant Domènec, plena a vessar, en un emotiu acte presidit pel rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, l'alcalde de la ciutat, Francesc Viaplana, la representant territorial d'Esports a Lleida, Lourdes Ravetllat, i el director de l’INEFC, Eduard Inglés.

La Lliçó inaugural ha estat a càrrec d’Albert Batalla, exalcalde del municipi, i Guillermo Díez-Canedo, director tècnic i seleccionador de la Reial Federació Espanyola de Piragüisme, i ha portat com a títol “Els Pirineus: territori de somnis esportius assolits”.

L'acte, conduït per Carlota Torrents, professora de l'INEFC Lleida, s'ha iniciat amb la intervenció d’Eduard Inglés amb una lectura sintètica de la Memòria acadèmica del curs 2021-2022, en què ha volgut posar en relleu “els somnis realitzats” gràcies a totes les persones que formen part del col·lectiu INEFC. Ha destacat la posada en marxa de l’INEFC Pirineus i l’èxit de resultats d’aquest nou centre, el progressiu augment de la presència femenina entre l’alumnat, la creació de la nova marca INEFC, així com l’aposta de la institució per la recerca, la transferència de coneixement i les polítiques de responsabilitat social a través dels diversos projectes institucionals.

Tot seguit, la Dra. Silvia Puigarnau, directora d’INEFC Pirineus, ha pres la paraula per explicar com es va gestar el centre de la Seu que ara dirigeix, fruit de l’empenta d’Albert Batalla i Eduard Inglés, i per presentar els ponents que enguany han estat els encarregats d’impartir la Lliçó inaugural: el mateix Albert Batalla, urgellenc de llarga trajectòria política com a diputat al Parlament i alcalde de la Seu; i Guille Díez-Canedo, tot un referent esportiu que va gestar la seva carrera a la Seu d’Urgell.

Batalla i  Díez-Canedo han plantejat la seva ponència preguntant-se “quins són els elements claus a l’hora de poder afrontar un projecte en èxit”. Fruit de la seva pròpia experiència, conclouen que aquests elements són el repte, l’entorn, l’equip la resiliència i la capacitat de treball. En agraïment a la seva participació, Inglés i Puigarnau els han obsequiat amb el màxim guardó de la institució el 'Tors Atlètic' de l’escultora Rosa Serra.

Lourdes Ravellat, representant territorial de l’Esport a Lleida, ha destacat la importància de l’esport a Catalunya i la voluntat del govern per fer de l’esport un dels pilars del país “fent créixer aquesta xarxa des de l’expertesa i l’excel·lència”.

Com és tradicional en l’Acte d’inauguració de curs, s’han lliurat els diplomes als alumnes amb els millors expedients acadèmics del curs 2021-2022, que enguany, a més de rebre el guardó del “Tors atlètic” de Rosa Serra, seran obsequiats amb una col·legiació gratuïta al COPLEFC, representat en l’acte pel seu president Pere Manuel.

Enguany els guardonats han estat:

Millors expedients del grau de CAFE:

  • Aitor Martínez Fantova, INEFC Lleida
  • Míriam Jiménez Durán, INEFC Barcelona

Millor expedient del doble grau en Educació Primària i CAFE, INEFC Lleida

  • Alba Mitjavila Gutiérrez.

Millor expedient CAFE i Fisioteràpia, INEFC Lleida

  • Albert Sabater Cruz.

Millors expedients de màsters:

  • Luis Rodríguez Adalía, Màster RETAN
  • Xavier mena Hoekendijk, Màster en Direcció Esportiva
  • Alejandro Pérez Planas, Màster en Gestió Esportiva
  • Leonardo Laporta Costa, Màster en Dret Esportiu Internacional
  • Andreu Carbonell Jordi, Màster MAFiS

Tot seguit, Francesc Viaplana, alcalde de la Seu d’Urgell, ha volgut destacar el fet que INEFC Pirineus és un somni fet realitat, que ha marcat un abans i un després molt positiu en la realitat del municipi urgellenc.

Per la seva banda, Jaume Puy, rector de la Universitat de Lleida, ha destacat la importància de disposar d’un centre universitari en un entorn com el Pirineu, per generar noves oportunitats al territori. Després del seu parlament Puy ha declarat oficialment inaugurat el curs acadèmic 2022–2023.

Com a cloenda de l’acte, l’artista de circ performatiu Yldor Llac, especialitzat en bicicleta artística, ha presentat l’espectacle ideat per l’ocasió titulat 'Efímer d’aigua'.

En l’acte s’ha inaugurat també el Llibre d’Honor d’INEFC Pirineus on les autoritats assistents han pogut signar i deixar constància de la seva participació.

Es pot tornar a veure l’acte al Canal Youtube de l’INEFC.