L’Ajuntament de la Seu d’Urgell aprova el projecte de 39 nous horts socials al municipi

S’ubicaran a la partida de Sant Ermengol, que es destinaran a famílies vulnerables per a gaudi terapèutic i a gent gran.
24-10-2022
L’Ajuntament de la Seu d’Urgell aprova el projecte de 39 nous horts socials al municipi

Horts socials a l'Horta del Valira.

La junta de govern local de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat el projecte de creació de 39 nous horts socials que s’ubicaran a la partida de Sant Ermengol del municipi urgellenc, a tocar de la nova zona d’autocaravanes, en un terreny llogat a llarg termini a la família Pallarès. 

Aquest projecte passarà ara a disposició pública per, seguidament, entrar en fase de licitació amb l’objectiu d’iniciar les obres a començament de l’any vinent, una vegada adjudicades les obres corresponents. 

Val a dir que amb aquestes 39 noves parcel·les per al conreu d’horta, la capital alturgellenca multiplica per quatre el nombre d’horts socials. Aquestes noves parcel·les s’adreçaran, sobretot, a famílies vulnerables per a gaudi terapèutic i a gent gran.  

Actualment, la Seu compta amb 10 horts socials a la zona de l’Horta del Valira, que són conreats per persones grans. 

Cal assenyalar que el terreny on hi ha ubicats aquests 10 horts situats a tocar del riu Valira són propietat de l’empresa IMMOBLES URG, SLU, i no municipals, com erròniament es va informar el passat 31 de maig. Recordem que des del mes de maig de 2010, aquesta empresa els va cedir en ús de manera totalment desinteressada a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell per poder portar a terme el projecte d’horts socials. Al respecte, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell vol agrair públicament a aquesta empresa la cessió del terreny.