L’Ajuntament de la Seu d’Urgell se suma a la crida d’emergència per a la població víctima del terratrèmol al Marroc

El Consistori urgellenc hi aportarà, de moment, 3.000 euros.

La Regidoria de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell se suma  en el projecte 3874 obert pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament de crida d’emergència per a la població víctima del terratrèmol al Marroc que se centrarà en el procés de reconstrucció i de suport a la població damnificada. De moment, l’Ajuntament urgellenc hi aportarà 3.000 euros

Per poder participar econòmicament fent donacions a ONG sobre el terreny, o vehicular les aportacions a través del Fons Català de Cooperació: 

- BIZUM 06974 (Concepte: Terratrèmol Marroc) 

-Transferència bancària amb el concepte “Terratrèmol Marroc” al següent compte: 

o ES91 0182 6035 4102 0160 8531 

Terratrèmol 

El sisme, de magnitud 6,8 graus, que es va produir el passat dissabte 9 de setembre a les 23:11 hores, ja suma 3.000 morts. 

El sisme també va sacsejar la històrica ciutat de Marràqueix, que és la ciutat més propera a l'epicentre. Cases i altres edificis de la ciutat, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, es van esfondrar. Marràqueix va resultar greument danyada. 

Les carreteres i vies de comunicació estan bloquejades i impedeixen que les ambulàncies arribin fins als ferits, i mentre els veïns i les autoritats s'afanyen per retirar la runa, les tasques de rescat i socors resulten difícils a causa del terreny muntanyós, el risc d’esllavissaments de terra i les grans distàncies.