L’Alt Urgell commemorà enguany el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones de manera online

Amb una formació sobre la importància de treballar amb perspectiva de gènere, un taller de prevenció de violències masclistes, la lectura del manifest del 25N que s’emetrà per RàdioSeu i una performance de dansa contemporània sobre el número de dones assassinades a l’Estat durant el 2020.
13-11-2020

Un any més, l’Alt Urgell es prepara per a commemorar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les Dones que se celebra el pròxim 25 de novembre. Enguany, però, es farà de manera online a causa de la situació sanitària provocada per la Covid-19.

L’Oficina Jove de l’Alt Urgell, el Servei d’Intervenció Especialitzada i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones són els responsables d’organitzar un seguit d’accions, promogudes pel Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell.

Les activitats que s’han organitzat pretenen ser una eina de sensibilització cap a la ciutadania, en el sentit que per tal d’eradicar la violència masclista de la nostra societat és imprescindible treballar des de la prevenció i la conscienciació ciutadana.

El programa

El dimarts 24 de novembre al matí s’iniciarà el programa amb una formació interna per a treballadors, treballadores i càrrecs electes de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell sobre la importància de treballar amb perspectiva de gènere.

El mateix dia 24 a les 18.30 hores s’oferirà el taller de prevenció de violències masclistesAcompanyar les masculinitats”. La proposta està adreçada a famílies i serà facilitada per la Sònia Notario Entor. Les inscripcions són gratuïtes i les places molt limitades. Per inscriure’s, cal contactar amb igualtat@capau.cat 

El 25 de novembre, com a alternativa a la lectura presencial del manifest institucional, Ràdio Seu oferirà a les 11.30 hores una lectura gravada, a càrrec de noies i dones diverses de la comarca alturgellenca. Val a dir que des del dia 23 de novembre es podran escoltar diferents falques del manifest.

Performance “76...”

Amb el títol “76...” l’artista de dansa contemporània Marta Moran Souto i l’artista plàstica Judit Rodrigo representaran el número de dones assassinades a l’estat espanyol en el que portem d’any.

La performance, iniciativa del Servei d’Informació i Atenció a les Dones i l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, tindrà lloc i s’enregistrarà per la periodista Eva Clausó, a porta tancada, al pati de la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell.

La seva estrena i difusió online es realitzarà  durant la setmana del 25N pels diferents canals de comunicació i xarxes socials  de les entitats organitzadores.

Instal·lació al pati de la Biblioteca

A partir d’avui divendres 13 i fins el dia 19 de novembre es podrà veure la instal·lació, resultat de la performance, al pati de la Biblioteca Sant Agustí.