L’Escola Municipal de Música reprèn el projecte de música comunitària amb la Llar d’Infants “Els Minairons” i la UEC

Amb l’objectiu que la música formi part de l’educació tant dels infants de 2 anys com dels joves de la UEC.
02-11-2021

Recentment s’ha reprès per segon any a la Seu d’Urgell el projecte de música comunitària que impulsa l’Escola Municipal de Música (EMM), concretament “Som música-Espai Nadó” a la Llar d’Infants Municipal “Els Minairons” i “Som Música- Unitat d’Escolarització Compartida (UEC)”.

Es tracta d’un projecte conjunt entre l’escola municipal de música i la Llar d’infants i la UEC que té com a objectiu que la música formi part de l’educació tant dels infants de 2 anys com dels joves de la UEC.  

Pel que fa “Som Música–Espai Nadó” les classes es realitzen setmanalment  fins a final de curs, amb una durada de 30 minuts per grup. Els nens i nenes estan acompanyats en tot moment per les professionals de l’escola bressol, a més de la professora de l’EMM, Sonia Lanau.  

Respecte “Som Música–UEC” les classes es porten a terme també setmanalment fins a final de curs, amb una durada d’1 hora i  periodicitat setmanal.  L’alumnat està acompanyat per la directora de la UEC, a més del professor de l’EMM, Rafel Llobet.  

Val a dir que la música forma part de la programació educativa dels dos centres que valoren “molt positivament continuar enguany el que es va iniciar el curs anterior”.  Així mateix, des de l’EMM es vol destacar la bona predisposició, des del primer moment de l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i de les direccions d’ambdós centres. 

El projecte música comunitària és un projecte de ciutat que vol democratitzar l’accés a l’educació musical a més infants i joves del nostre municipi, amb voluntat d’anar creixent i poder arribar a les escoles de primària de la Seu d’Urgell, com es va presentar al curs 2019-2020, però que es va veure aturat per la pandèmia.