L’Esport i Festa ofereix 17 activitats esportives per Festa Major

La programació està elaborada pel Servei Municipal d’Esports, juntament amb clubs i entitats esportives de la ciutat, i tindrà lloc de divendres 23 a dilluns 26 d’agost.
20-08-2019

El programa Esport i Festa presenta un total de 17 activitats físiques i esportives per gaudir, un any més, de manera saludable i lúdica la Festa Major de la Seu d’Urgell. La programació està elaborada pel Servei Municipal d’Esports, en col·laboració de clubs i entitats esportives de la ciutat, i tindrà lloc de divendres 23 a dilluns 26 d’agost.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de la Seu, Carlos Guàrdia, agraeix a tots els clubs i entitats que organitzen les diferents activitats esportives durant la Festa Major i convida a tothom a gaudir-les, com a participants o espectadors, amb respecte i civisme.

Com és tradicional, l’Esport i Festa s’iniciarà el divendres 23 d’agost, a les cinc de la tarda, amb la competició de bàsquet 3c3, al Palau d’Esports. La programació esportiva seguirà dissabte 25 d’agost amb els tornejos de futbol 7, de tennis i de pàdel, a les nou del matí, al camp de futbol municipal i a les pistes de tennis i de pàdel municipals, respectivament.

La jornada festiva i esportiva de dissabte continuarà amb el concurs de petanca a partir de dos quarts de quatre de la tarda, a les pistes de petanca de la Seu d’Urgell. A les cinc de la tarda s’iniciarà la cursa de roll ski, al Parc del Segre. Tancarà la jornada esportiva de dissabte la cursa d’orientació, que s’iniciarà a les deu de la nit des de la plaça dels Oms.

El diumenge de Festa Major, dia 25 d’agost, la festa esportiva començarà a les deu del matí amb el campionat d’escacs que es desenvoluparà al passeig Joan Brudieu de la nostra ciutat.

A les quatre de la tarda tindrà lloc al Camp de Futbol Municipal Emili Vicente la presentació dels equips aleví i benjamí de Club Esportiu Ciutat de la Seu. L’equip aleví jugarà un triangular contra el FC Organyà i el FC Coll de Nargó. Per la seva banda, l’equip benjamí s’enfrontarà amb el FC Organyà. 

A continuació, al mateix camp de futbol, a les sis de la tarda, se celebrarà la semifinal de la Copa Pirineus que enfrontarà als equips de màxima categoria del FC La Seu i el CF Pobla de Segur. 

També diumenge, a les set de la tarda, a la plaça Patalín, es podrà gaudir d'una exhibició de karate, a càrrec de l'AE Karate Kobudo Tradicional Pirineus, i a les vuit del vespre, a la plaça del Codina, acollirà una masterclass de zumba.

El diumenge 25 d’agost es clourà esportivament amb la celebració de l’acte institucional per retre un reconeixement públic a tots aquells esportistes i clubs urgellencs que han assolit resultats rellevants al llarg de la temporada 2018-2019. La gala tindrà lloc, un any més, a la sala la Immaculada a un quart de nou del vespre.

El dilluns 26 d’agost, darrera jornada de l’Esport i Festa, se celebraran dues propostes esportives més, així com una altra de lúdica per a infants i joves. Així, a les deu del matí, es donarà el tret de sortida des de la plaça Catalunya de la pedalada popular. Per participar-hi caldrà portar casc obligatòriament.

A les tres de la tarda s’iniciarà la festa aquàtica a la piscina municipal, i a les set s’iniciarà la cursa popular de 10 quilòmetres amb sortida al Parc del Segre, activitat que posarà punt i final a la festa major ‘esportiva’.

Inscripcions

Pel que fa al campionat de bàsquet 3c3, de futbol i els tornejos de tennis i de pàdel cal que els interessats a participar-hi s'inscriguin prèviament al Servei d'Esports (Palau d'Esports) i que dipositin una fiança de 20 euros, que se'ls hi tornarà un cop acabada la competició, sempre que hagin assistit a tots els partits.

També cal inscriure's a la pedalada, a la cursa a peu i a la cursa d'orientació, tot i que en aquests casos no és necessari la fiança. Val a dir que les inscripcions a totes les activitats cal fer-les a través del web de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, a l’apartat del Servei d’Esports http://esports.laseu.cat

Exhibició de teles acrobàtiques

Enguany, l’exhibició de teles acrobàtiques, canvia de dia, i es realitzarà demà dimecres 21 d’agost, a les set de la tarda, a la plaça del Codina. Aquesta exhibició anirà a  càrrec de l’Escola Municipal d’aquesta modalitat artístico-esportiva.