L’historiador Jacinto Bonales guanya la primera beca Ciutat d’Urgell de recerca històrica sobre la comarca de l’Alt Urgell

Amb el títol El mercat de la terra a l’Alt Urgell (s.XVI-XIX), aquest treball té com a objectiu conèixer i caracteritzar els mecanismes d’accés a la terra, així com les diferents modalitats, de l’actual comarca alturgellenca.
29-11-2019

Amb el títol El mercat de la terra a l’Alt Urgell (s.XVI-XIX), el doctor en història Jacinto Bonales ha guanyat la primera edició de la beca Ciutat d’Urgell de recerca històrica. L’objectiu d’aquesta investigació és conèixer i caracteritzar els mecanismes d’accés a la terra, així com les diferents modalitats, de l’actual comarca de l’Alt Urgell. L’interès d’aquest treball rau en l’anàlisi d’una sèrie de processos econòmics cabdals per conèixer millor amplis aspectes de l’ordenament social de la nostra comarca durant l’edat moderna, del qual s'espera que en puguin derivar noves propostes d'investigació d'abast ampli per al coneixement del nostre passat.

A partir d’ara, Jacinto Bonales disposarà d’un any per desenvolupar la recerca i cada sis mesos haurà de presentar els avenços corresponents, d’acord amb el que estableixen les bases de la convocatòria.

La valoració de les sol·licituds presentades l’ha realitzat un jurat format pel regidor de patrimoni cultural de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Carlos Guàrdia; dues persones designades pel consistori urgellenc, Lluís Obiols, arxiver municipal, i Carmen Xammar, historiadora, i dues persones designades pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Carles Gascón, tècnic de patrimoni cultural, i Julio Quílez, director de l’Arxiu Comarcal.

Aquesta beca, que està dotada amb 4.000 euros, ha estat promoguda per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, a través de l’Arxiu Comarcal, i té caràcter bianual.