La 3a edició de la Cursa Transfronterera entre la Seu d'Urgell i Sant Julià de Lòria espera la participació de 200 corredors

Aquesta cursa de muntanya de 29 quilòmetres de recorregut, se celebrarà el dissabte 17 d'octubre. Enguany la prova forma part del Circuit Fer, inclosa també a la Copa d'Andorra de curses de muntanya.
08-10-2015

Aquest matí s'ha presentat a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell la tercera edició de la Cursa Transfronterera-Camí de Retrobament que enguany se celebrarà el pròxim dissabte, 17 d'octubre, amb sortida des de la capital de l'Alt Urgell i arribada a la parròquia de Sant Julià de Lòria (Principat d'Andorra). La presentació d'aquesta cursa de muntanya que uneix els dos països de banda i banda del riu Runer ha anat a càrrec del regidor d'Esports de l'Ajuntament urgellenc, Isidor Alberich, i del cònsol menor del Comú de Sant Julià de Lòria, Manel Torrentallé.

Alberich ha remarcat que aquesta prova s'ha convertit en un “esdeveniment esportiu important per la Seu d'Urgell”. El regidor d'Esports ha afirmat també que amb la celebració de la tercera edició d'aquesta cursa que uneix ambdues poblacions es demostra la seva consolidació en el calendari de curses de muntanya que tenen lloc al territori. Alberich ha destacat que la cursa coincideix amb la celebració de la Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell que tindrà lloc el cap de setmana de dissabte i diumenge, 17 i 18 d'octubre, “fet que li concedeix un al·licient extra als participants de la Transfronterera”.

Per la seva part, el cònsol menor del Comú de Sant Julià de Lòria, Manel Torrentallé, ha volgut agrair la “col·laboració important” de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell a l'hora d'organitzar aquesta cursa iniciada ara fa tres anys. Torrentallé ha destacat el “valor sentimental que té la Transfronterera, ja que entre Sant Julià i la Seu ens uneixen molt lligams”. Torrentallé ha afegit que aquesta cursa compta amb un altre element que la fa diferent a la resta de curses com és el fet d'unir dues poblacions de dos països diferents.

Inclosa al Circuit Fer i a la Copa d'Andorra

Com a novetats cal destacar que enguany la Transfronterera forma part de les curses del Circuit Fer, a diferència de l'any passat que era cursa amiga. A més, torna a estar inclosa dins la Copa d'Andorra de curses de muntanya. Això fa que des de l'organització de la cursa es preveu una participació al voltant dels 200 corredors.

L'altra novetat és que en aquesta edició la Transfronterera inclou una cursa de categoria xics del Circuit Fer, adreçada exclusivament als infants d'entre 13 i 15 anys i amb un circuit més curt de 16,1 quilòmetres que sortirà de Bescaran (Alt Urgell) a les nou del matí i seguirà el mateix recorregut que la cursa principal.

La cursa

La travessa consta de 28,6 quilòmetres de distància, té 2.491 metres de desnivell positiu acumulat i 2.283 de negatiu. El recorregut de la cursa va des de la Seu d'Urgell, passant per Llirt, Estamariu, Bescaran, la Rabassa Naturlandia, Auvinyà, Aixirivall fins arribar a Sant Julià de Lòria. Durant el recorregut hi haurà cinc avituallaments, a Llirt, Estamariu, Bescaran, Naturlandia i Auvinyà, a banda del de l'arribada a Sant Julià.

D'altra banda, els xics sortiran de Bescaran per fer 16,1 quilòmetres amb 1.256 metres de desnivell positiu acumulat, 1.659 de negatiu i dos avituallaments a Naturlandia i Auvinyà, més el de l'arribada.

Els corredors que vulguin prendre part en aquesta Cursa Transfronterera han d'inscriure's a través de l'adreça web www.transfronterera.com . La inscripció té un preu de 15 euros per participant per les inscripcions fetes fins el dijous 15 d'octubre.

A conseqüència d'errades amb l'explorador Chrome utilitzat des de PC, es recomana als participants de la prova i visitants de la pàgina web que hi entrin a través de qualsevol altre explorador (Explorer, Mozzilla Firefox, Safari, etc.).