La Germandat de Sant Sebastià presenta el llibre ‘Històries de la Seu', d’Elvira Farràs

Demà dimecres 22 de juliol, a les vuit del vespre, a la sala Sant Domènec de la capital alturgellenca.
21-07-2020

La sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell acollirà demà dimecres 22 de juliol, a les vuit del vespre, la presentació del llibre ‘Històries de la Seu', d’Elvira Farràs.

La presentació d’aquest llibre, que recull els articles escrits per la urgellenca Elvira Farràs i publicats als programes d'actes de la Germandat de Sant Sebastià, anirà a càrrec de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, i del germà major de la germandat, Climent Miró. També comptarà amb les intervencions de Joan Barrera i Anna Martí.

Aquesta obra ha estat impulsada per la Germandat de Sant Sebastià de la Seu d’Urgell i editada per Edicions Salòria, sota la coordinació de Joan Barrera i Jordi Ausàs, i amb la col·laboració d’Anna Martí, catedràtica de Literatura a l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell, amiga personal i exalumna d’Elvira Farràs, autora del pròleg del mateix llibre.

L’edició d’aquest llibre ha comptat amb la col·laboració de l’IDAPA, Cadí, Peusa, Gestoria Estañol, Ajuntament de la Seu d’Urgell, Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Institut d’Estudis Ilerdencs, Diputació de Lleida, Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, Parròquia de Sant Ot i Goprinters.

Per poder assistir a aquesta presentació cal fer inscripció prèvia enviant un correu a: germandatdesantsebastia@gmail.com L’aforament a la sala està limitat a 120 persones.

Biografia

L’any 2006 l’Elvira Farràs va rebre la distinció de Medalla de la Ciutat de la Seu d’Urgell per reconèixer l’excel·lència de la seva tasca docent desenvolupada a l’Institut Joan Brudieu de la ciutat; la importància i qualitat del seu corpus d’escrits sobre la història i la tradicions de la Seu d’Urgell i la seva cura pel manteniment i dignificació del Ball Cerdà.

Elvira Farràs Muntó, l’Elvireta, dona referent a la Seu d’Urgell, va morir el 12 de juny de 2018 deixant una profunda empremta a la societat urgellenca.