La lletera commemorativa del 30è aniversari de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu es vesteix de gala

El disseny s’inspira en els motius pintats a la sala de plens de l’Ajuntament i alhora fa referència als brodats daurats de la corbata de les balladores del Ball Cerdà.

Aquest migdia l’alcalde de la Seu d’Urgell, Joan Barrera, i la regidora de Comerç, Fires i Mercats, Gemma Tó, han presentat la lletera/cartell de la Fira de Sant Ermengol 2024 que enguany es vesteix de gala per commemorar la 30a edició de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu. 

En la presentació, l’alcalde Barrera ha volgut destacar que la idea que la lletera d’enguany tingués “un caire més festiu i de solemnitat” ha estat de la pròpia regidora Gemma Tó, responsable de la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell. 

Tal i com ha explicat la pròpia regidora Gemma Tó, el disseny de la lletera està inspirat en els motius daurats que hi ha pintats a les parets de la sala de plens de l’Ajuntament de la Seu, obra del pintor de renom, Ignasi Roca, artista de la Seu d’Urgell que va realitzar als anys 20 del segle passat. “Aquest disseny, ha remarcat Tó, reflecteix tant el caràcter institucional com festiu de la Fira, ressaltant la connexió amb el territori, la cultura del formatge i la pertinença, mostrant així l’orgull de formar part d’aquesta tradició”.  

A més, la regidora de Comerç, Fires i Mercats de l’Ajuntament urgellenc ha afegit respecte la lletera del 30è aniversari de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu “també vol fer una picada d’ullet als brodats daurats de la corbata que porten les balladores del Ball Cerdà, un dels elements més festius i tradicionals de la Seu”.  

La lletera ha estat creada per l’artista Carme Invernon i el disseny del cartell és obra de la dissenyadora Anna Solans

A partir d’avui la lletera de la 30a Fira de Formatges Artesans del Pirineu ja llueix a la planta baixa de l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat.   

“Amb aquesta presentació donem el tret de sortida a la Fira de Sant Ermengol 2024. Estem treballant de valent per presentar una programació que sigui enriquidora per tothom i que faci de la Fira de Sant Ermengol un fira de tots i per a tots”, ha reblat Gemma Tó.