La piscina municipal de la Seu d’Urgell ampliarà el pròxim dilluns al 75% el seu aforament

Amb aquesta nova mesura, adaptada a la represa de la normalitat, podran accedir a aquest recinte aquàtic un total de 250 persones.
03-07-2020

La piscina municipal ampliarà el pròxim 6 de juliol el seu aforament al 75%, fet que comportarà que puguin gaudir d’aquest equipament aquàtic més persones que fins aquesta primera setmana de funcionament.

Així un total de 250 persones, en lloc de les 160 permeses fins ara, podran fer un ús de la piscina que seguirà adaptada a les mesures d’higiene per prevenir contagis de Covid-19. Conseqüentment, hi ha establert un comptatge tant a l’entrada com a la sortida dels usuaris per poder assegurar un control exhaustiu de l’aforament de la instal·lació en tot moment.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Carlos Guàrdia, explica al respecte de l’ampliació de l’aforament que “ens adaptem a les mesures recomanades per la Generalitat de Catalunya en aquesta represa de la nova normalitat per tal de poder garantir el gaudi d'aquest equipament al màxim de gent possible”. Guàrdia subratlla que “igualment, fem una crida a l'ús responsable de les instal·lacions i al manteniment de les mesures sanitàries recomanades per evitar possibles contagis”.

Piscina segura de Covid-19

Amb la nova normalitat, els i les banyistes han d’accedir a la instal·lació aquàtica obligatòriament amb mascareta, així com per moure’s per l’equipament. Tant a l’entrada com a la sortida de la piscina hi ha a disposició de tots els usuaris gel hidroalcohòlic per desinfectar-se les mans. Recordem que cal respectar els circuits establerts per tal d’evitar encreuaments. Es poden establir controls de temperatura corporal a l’entrada de la piscina.

Per complir amb les mesures de distanciament recomanades per les autoritats sanitàries, s’han delimitat diferents zones a les platges de la piscina amb senyals indicatius de l’aforament màxim de cada espai. El personal de la piscina vetlla per tal que no se superi l’aforament màxim de cadascuna d’aquestes zones.

També com a conseqüència del control estricte de l’aforament, els i les banyistes que surtin de la piscina no poden entrar-hi de nou durant el mateix dia.

Els vestidors de la piscina es poden fer servir, però amb un aforament limitat. En aquest sentit, estan senyalitzades les zones d’ús per assegurar que en tot moment es mantingui la distància de seguretat. No es poden fer servir les dutxes dels vestidors.

Cal remarcar que s’extremen les mesures d’higiene i desinfecció dels elements d’ús comú de tota la instal·lació.

Entrades

Pel que fa al preu de les entrades, es mantenen els mateixos imports que en els darrers estiu, però s’anul·len els abonaments de temporada.

Aquest estiu només es poden adquirir entrades de dia d’adults (3,70€) i menors de 10 anys (2,30€) i abonaments de 10 entrades per adults (30€) i menors de 10 anys (13,50€). Es facilita el pagament per mitjans electrònics.

Les persones majors de 65 anys i les persones amb discapacitat de 50% o superior gaudeixen d’entrada gratuïta de dilluns a divendres no festius. Aquests usuaris han de tramitar a les oficines del Servei d’Esports un document identificatiu amb fotografia, personal i intransferible, que acrediti la seva condició de beneficiari.

Els caps de setmana i festius tothom ha d’adquirir entrada per accedir a la piscina municipal.

Recordem que l’accés a la piscina dels infants i joves de casals de lleure i estades esportives que tinguin lloc a la Seu d’Urgell, s’estableixen dues franges horàries: d’11 a 12.30 hores i de 12.30 a 14 hores, de dilluns a divendres no festius i amb un màxim de 85 persones per torn. Per fer ús d’aquestes franges horàries cal fer una reserva prèvia i comptar amb l’autorització del Servei d’Esports.

La piscina restarà oberta de manera ininterrompuda fins el dilluns 31 d’agost. L’horari d’obertura és de deu del matí a vuit del vespre.