La Seu d’Urgell viurà el pas de la 103a Volta Ciclista a Catalunya

Aquest pròxim dimecres 20 de març els ciclistes passaran per la capital urgellenca entre les 14 i les 14:20 hores, entrant per l’avinguda Guillem Graell, provinents de Martinet de Cerdanya.
18-03-2024

La Seu d’Urgell tornarà a ser escenari de la Volta a Catalunya amb el pas dels participants de la 103a edició d’aquesta històrica prova ciclista pel nucli urbà de la nostra ciutat. 

Serà aquest dimecres 20 de març, jornada que se celebra la tercera etapa de la cursa, amb sortida a Sant Joan de les Abadesses i final a l’estació d’esquí de Port Ainé. Es tracta d’una de les etapes més dures d’aquesta edició, amb 176,7 km de recorregut i el pas per tres grans ports de muntanya: la collada de Toses, de primera categoria; el Port del Cantó i la pujada final a Port Ainé, tots dos de categoria especial. 

Està previst que els corredors arribin a la Seu, provinents de Martinet de Cerdanya, entre les 14:20 i les 14:40 en funció del ritme de la cursa. Entraran a la ciutat per l’avinguda Guillem Graell a l’alçada de la comissaria dels Mossos i recorreran aquesta via fins a la plaça Bisbes Prínceps per sortir de nou cap a la N260 per l’avinguda del Valira. 

Per aquest motiu, el dimecres dia 20 es prohibirà l’aparcament a la vorera nord de  Guillem Graell i Avinguda del Valira i es limitarà la circulació per aquestes vies durant el pas dels corredors i la caravana. 

Des de la Seu, el pilot es dirigirà cap a Montferrer i Castellbò per disputar un esprint intermedi i començar la pujada al Port del Cantó. 

Volta Ciclista Femenina 

Seguint amb l’estret lligam que uneix la Volta a Catalunya i la Seu d’Urgell des de 1930, la nostra ciutat acollirà, el dissabte 8 de juny, la sortida de la segona etapa de la Volta Ciclista a Catalunya femenina, en la primera edició que aquesta prova es disputa per etapes.