La Seu d'Urgell, arribada i sortida d'etapa de la Transpyr

Albert Batalla ha donat el tret de sortida aquest matí a la tercera etapa de la cursa que transcorria entre la capital alturgellenca i el Pont de Suert.
30-06-2015

La zona esportiva municipal de la Seu d'Urgell ha estat aquest matí de dimarts, 30 de juny, l'escenari de la sortida de la tercera etapa de la Transpyr, la travessa dels Pirineus en bicicleta de muntanya que enguany celebra la seva cinquena edició amb la participació de 360 ciclistes, dels quals 280 fan la travessa en bicicleta de muntanya i 80 participen en la prova per carretera asfaltada. Els ciclistes procedeixen de 25 països diferents dels cinc continents.

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha estat l'encarregat de tallar la cinta que ha donat el tret de sortida de l'etapa més llarga i alhora considerada l'etapa reina de la Transpyr, amb un recorregut de 120 quilòmetres i un desnivell positiu acumulat de 3.400 metres entre la capital de l'Alt Urgell i el Pont de Suert, fet que la converteix en una de les més dures de les 7 etapes de la prova, per distància i desnivell.

Pel que fa a la modalitat Transpyr Road avui els ciclistes de carretera tenen una etapa de 136 quilòmetres amb l'ascensió de cinc ports de muntanya, entre els que destaquen el Port del Cantó, el d'Enviny i el de Perves.

Ahir dilluns, la plaça dels Oms de la Seu d'Urgell va acollir el final de la segona etapa, amb sortida a Camprodon i amb 115 quilòmetres i 2.600 metres de desnivell, passant per l'estació d'esquí de La Molina i la collada de Toses, amb arribada a la capital alturgellenca.

A la línia de de meta de la Seu, els equips Bicis Esteve (Oriol Colomé i Diego Tamayo) i Buff Pro Team (Pau Zamora i Antonio Ortiz), van entrar junts sense disputar el triomf en senyal de respecte al ciclista francès mort aquest diumenge.

Recordem que la Transpyr travessa els Pirineus de punta a punta, del Mediterrani a l'Atlàntic, des de Roses fins a Hondarribia en set etapes, unint Catalunya, Aragó, Navarra i el País Basc.