Les Caramelles de la Germandat de Sant Sebastià celebren la Pasqua 2019 a la Seu d’Urgell

70 cantaires i una dotzena de músics cantaran pels carrers de la ciutat els propers dissabte 20 i diumenge 21 d’abril.
18-04-2019

Com cada any, el Cor de Caramelles de la Germandat de Sant Sebastià de la Seu d’Urgell, format per uns 70 cantaires i una dotzena de músics, celebrarà la Pasqua d’aquest 2019 cantant pels carrers de la ciutat els propers dissabte 20 i diumenge 21 d’abril. Les Caramelles, organitzades per la Germandat de Sant Sebastià, compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, de l’escola La Salle de la ciutat i d’EFAUSA. El Cor de Caramelles està dirigit per Lluís Obiols Perearnau i la seva preparació ha anat a càrrec de Sonia Lanau Morales i Rafel Llobet Martí.

Les cantades s’iniciaran dissabte a les 17.30 hores davant de la Casa de la Ciutat i transcorreran pels carrers del centre històric. El diumenge, a partir de les 10.00 hores, es reprendran les cantades pels carrers de l’Eixample, amb les parades ja tradicionals a la Cooperativa del Cadí i a la Llar de Sant Josep. A la una del migdia, el cor cantarà davant de la Catedral de Santa Maria amb l’Arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, i es finalitzarà la festa cantant al Sant Hospital i al Passeig de Joan Brudieu.

El repertori d’aquest any 2019 està format pel vals “La Festa de Pasqua” (J. Voltas Viñas), "l’Havanera del Vallès” (V. Olivé), la sardana “Les Noies de la Seu” (J. Baró) i l’havanera “Pell Bruna del Segre” (J. Patsi). Seguint la dinàmica dels darrers anys, el cor impulsa la consolidació d’un repertori propi, així com la recuperació i difusió d’obres escrites per autors locals. En aquest sentit, aquest any es recupera l’havanera “Pell Bruna del Segre”, escrita pel músic d’Oliana Jaume Patsi, que el Cor de Caramelles de la Germandat de Sant Sebastià no havia cantat des de l’any 2007, i també la sardana “Les Noies de la Seu”. En aquest darrer cas, la Germandat ha rebut recentment la partitura original, obsequi del seu autor, en agraïment per la seva recuperació i interpretació en diferents ocasions durant els darrers anys.

La Germandat de Sant Sebastià, fundada el 1855 amb finalitats assistencials i d’ajuda mútua, té una clara voluntat de treballar per al manteniment i la promoció de les tradicions i festes populars pròpies de la ciutat.