L'urgellenc Josep Benavent inaugura l'exposició 'Herois i superherois' a Sant Julià de Lòria

La mostra, que es pot visitar fins el 21 d'abril al Museu del Tabac, s'exhibirà a partir del mes d'agost a la sala Sant Domènec de la Seu d'Urgell.
07-02-2019

Aquest migdia ha quedat inaugurada l'exposició 'Herois i superherois' de l'urgellenc Josep Benavent al Museu del Tabac de Sant Julià de Lòria, coorganitzador d'aquesta mostra juntament amb l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell.

En la inauguració d'Herois i superherois hi han intervingut l'alcalde urgellenc, Albert Batalla, el cap del Servei de Coordinació General d'Arxius del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Enric Cobo, Débora Ribas, presidenta de la Fundació Julià Reig, Julio Quílez, director de l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell i el propi col·leccionista, Josep Benavent.

La mostra aplega 310 peces de material de 29 personatges creats entre 1930 (Joe Palooka) fins el 1988 (Tank Girl) de la col·lecció cinematogràfica i documental del cinèfil i col·leccionista de la Seu d'Urgell.

Herois i superherois vol donar a conèixer la mitologia del còmic a través d'una exposició que no només és de gran actualitat, sinó que també és una mostra d'un art contemporani amb alts valors intrínsecs.

L'exposició, que es podrà visitar fins el 21 d'abril al Museu del Tabac de Sant Julià de Lòria, també s'exposarà a partir del mes d'agost a la sala Sant Domènec de la Seu d'Urgell.