Presentació a Andorra del projecte de candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO, que inclou la Catedral de la Seu d’Urgell

L’alcalde de la Seu, que ha participat en la presentació, ha anunciat un acte públic a la capital alturgellenca el pròxim dimecres 13 de març “per donar a conèixer aquest projecte a la ciutadania”.
07-03-2019

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha assistit aquest matí a la presentació pública del projecte de la candidatura multinacional per a Patrimoni Mundial de la UNESCO que ha tingut lloc a la Casa de la Vall del Principat d’Andorra. El projecte, que inclou 13 monuments, entre ells la Catedral de la Seu d’Urgell, busca que la UNESCO reconegui com a Patrimoni Mundial els testimonis materials de la construcció de l’Estat dels Pirineus, el Coprincipat d’Andorra.

L’acte ha estat presidit pel Cap de Govern en funcions, Antoni Martí, i ha comptat amb participants tant de Foix com de la Seu d’Urgell. L’encarregat d’explicar la proposta ha estat Joan Reguant que ha actuat com a coordinador del grup de treball tècnic durant els darrers quatre anys. Aquest grup de treball ha estat format també per tècnics de les tres institucions urgellenques que participen en el projecte: Ajuntament de la Seu d’Urgell, Consell Comarcal de l’Alt Urgell i Bisbat d’Urgell.

L’alcalde de la Seu s’ha mostrat “molt satisfet perquè avui fem un pas important del camí que ens ha de portar a ser reconeguts com a Patrimoni Mundial de la UNESCO”. Batalla també ha explicat que s’ha convocat per al pròxim dimecres 13 de març a les vuit del vespre a la sala la Immaculada de la Seu d’Urgell un acte obert a tota la ciutadania per donar a conèixer tant el contingut del projecte com les properes passes que cal fer davant de la UNESCO. En aquest sentit, l’alcalde urgellenc ha explicat que la Generalitat de Catalunya ha aprovat i ha tramès el projecte a la Comisión de Patrimonio del Govern de l’Estat espanyol. Cal remarcar que entre les persones participants en l’acte d’avui a Andorra hi ha assistit la directora general de Patrimoni Cultural de la Generalitat, Elsa Ibar.

Descarregar programa acte