S’instal·len menjadores i caixes nius per a ocells als parcs de la Seu d’Urgell

Enguany també s’instal·laran caixes nius per a rapinyaires per tal d’afavorir la nidificació de gamarús, xoriguer comú, xot i òliba.
18-11-2021

Avui s’ha iniciat la instal·lació de diverses menjadores al parc del Segre, al parc del Valira i al parc del Cadí de la Seu d’Urgell. Les menjadores que s’instal·len són de diferents tipus d’aliment pels ocells (pipes, negrilló, cacauets i de llard) per tal de cobrir la necessitat del màxim d’espècies diferents com caderneres, lluers, mallerengues, verdums i pardals.

Aquestes menjadores s’instal·len principalment a la zona de jocs infantils, en punts on es facilita l’observació d’ocells, ja que a part de l’objectiu de facilitar punts d’alimentació durant la tardor-hivern a espècies protegides presents al parc o als voltant, també vol tenir un objectiu d’educació ambiental a la població.

A banda dels ocells també s’han instal·lat menjadores per esquirols, una espècie entranyable present al parc del Valira i fàcil d’observar. En total s’instal·laran 25 menjadores als diferents parcs de la ciutat.

Com a novetat d’aquest any, es preveu instal·lar que durant el mes de desembre 6 caixes niu per a rapinyaires per tal d’afavorir la nidificació d’aquest grup d’espècies d’ocells com el gamarús, el xoriguer comú, el xot i l’òliba.

La instal·lació de les menjadores es complementa amb una altra actuació ambiental per tal d’augmentar i preservar la biodiversitat dels parcs de la ciutat com són les caixes niu a diversos parcs de la ciutat. En total es troben instal·lades un total de 31 caixes al parc del Segre, al parc del Valira i de l’Horta del Valira.

A mitjans de novembre també s’ha realitzat una revisió de les caixes niu instal·lades. De les 31 caixes niu, 23 es troben ocupades. Les espècies que més les han ocupat són les mallerengues i els pardals xarrecs.

Cal dir que algunes d’aquestes menjadores i caixes han estat finançades per l’empresa PEUSA, en col·laboració al projecte ja iniciat de l’Ajuntament de la Seu des de l’any 2013.