Sant Domènec acull l'exposició "Nova pantalla: el videojoc a Catalunya"

Mostra dedicada en la seva totalitat als videjocs fets a casa nostra. Es pot visitar fins el 22 d’agost, de dimarts a dissabte, de 10 a 14 hores i de 18 a 21 hores. L'entrada és lliure i gratuïta.

Aquest migdia ha quedat inaugurada a la sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell l’exposició “Nova pantalla: el videojoc a Catalunya”.

En l’obertura oficial de l’exposició s’ha comptat amb la participació de l’alcalde de la Seu, Joan Barrera, i la directora general d’Innovació i Cultura Digital, Marisol López Vicente. Un dels comissaris de la mostra, Marc Angrill Jordà, ha fet una visita guiada de la mateixa.

"Nova pantalla: el videojoc a Catalunya" es tracta d’una mostra dedicada en la seva totalitat als videojocs fets a Catalunya, que es va poder veure el 2022 al Palau Robert i que té l’objectiu d’apropar a tots els públics el procés de creació que hi ha darrere d’un videojoc, donar a conèixer els perfils professionals que hi participen i celebrar les grans produccions d’èxit internacional fetes pels estudis catalans.

L’alcalde Barrera ha posat en valor la possibilitat d’acollir la mostra a la Seu. “Els videojocs són una realitat arreu, i l’exposició aporta una mirada que no es limita a la part lúdica del videojoc, sinó que mostra com s’arriba a fer el videojoc que consumim”. L’alcalde de la Seu ha apuntat que els videojocs no són productes per a un públic concret i, en aquest sentit, ha insistit que a la mostra “hi pot venir gent jove, gent gran, famílies, etc.” Per últim, en una línia similar a la de Marisol López, Barrera ha fet referència als beneficis que podria tenir l’expansió de la indústria del videojoc al Pirineu.

Es pot visitar fins el 22 d’agost, de dimarts a dissabte, de 10 a 14 hores i de 18 a 21 hores. L'entrada és lliure i gratuïta.