Sessió d'Apropa Cultura a la Seu d'Urgell amb músics de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell

La sala Sant Domènec ha acollit aquest matí dos tallers de musicoteràpia adreçats a usuaris del Taller Claror i de la unitat d'afectats d'Alzheimer de la Fundació Sant Hospital.
13-03-2019

Músics de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell han facilitat aquest matí a la Seu d’Urgell dos tallers de musicoteràpia en el marc de la proposta Apropa Cultura, de la qual l’orquestra n’és promotora a les Terres de Lleida. L’activitat consisteix a oferir  una experiència sensorial i personal envers la música, conduïts per la musicoterapeuta  Pilar Planavila. Aquest taller queda complementat en aquest cas amb el Quartet Matisse, format per músics de l’OJC, que ha interpretat obres centrades en les necessitats específiques de cada grup de participants, a qui també donen l’oportunitat de viure la música de manera propera i estimulant en un entorn de proximitat i en un espai adaptat i accessible a tots els públics com és la sala Sant Domènec.

Així, els grups que han pogut gaudir de la iniciativa han estat més d’una vintena de membres del Taller Claror, associació que promou les activitats i atencions de les persones amb diversitat funcional de la comarca; i la unitat d’afectats d’Alzheimer de la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell.

La iniciativa té per objectiu fer gaudir de la música a través d’una experiència viva, facilitant la  participació de col·lectius en situació de vulnerabilitat en una activitat social i creativa.