Tot a punt a la Seu d’Urgell per acollir la sortida de l’etapa reina de la 101 Volta a Catalunya

Aquest important esdeveniment ciclista comportarà un seguit de restriccions de circulació i aparcament en alguns carrers de la ciutat.
17-03-2022

La Seu d’Urgell ho té tot llest per acollir el pròxim dijous 24 de març la sortida de l'etapa reina de la 101 Volta a Catalunya. Serà la quarta etapa d'aquesta edició, entre la Seu d'Urgell i Boí Taüll. 

Val a dir, però, que aquest esdeveniment ciclista comportarà un seguit de restriccions de circulació i aparcament en alguns carrers de la ciutat. Al respecte, la propera setmana es repartiran pels domicilis dels carrers afectats uns fulletons informatius amb les incidències que provocarà la sortida d'etapa i els horaris de les afectacions.  

El Servei d'Esports de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell agraeix la comprensió i col·laboració de la ciutadania en l'organització d'aquest important esdeveniment esportiu. 

Presentació equips 

L'acte de presentació dels diferents equips i el control de signatures es farà a la plaça dels Oms, a partir de les 11:30 hores del dijous 24 de març. 

Recorregut 

A les 12:40 hores, el pilot ciclista sortirà des del Camí Ral de Cerdanya, davant el Palau d'Esports -> Camí Ral de Cerdanya -> rotonda de Bombers -> N260 -> Av. Guillem Graell -> Pl. Bisbes Prínceps -> Av. del Valira. En tot aquest tram, la cursa serà neutralitzada i es farà la sortida real a la N260, a la sortida de Castellciutat. 

Restriccions d'aparcament 

No es podrà aparcar, des de les 22:00 hores del dimecres 23 de març fins a les 13:00 hores del dijous 24 a les següents zones: aparcament de Dr. Peiró, plaça dels Oms, Portal de Cerdanya, Camí Ral de Cerdanya i Bisbe Benlloch.

Tampoc es podrà estacionar a l'avinguda Pau Claris des de les 12:00 del dia 23 fins les 12 del dia 24.

Restriccions de circulació 

Es tallarà la circulació des de les 9:30 fins a les 13:00 del dijous 24 als carrers següents: plaça dels Oms, portal de Cerdanya, Camí Ral de Cerdanya i Bisbe Benlloch (això afecta la recollida d'alumnes del Pau Claris, ja que no es podrà accedir amb vehicle al carrer Bisbe Benlloch, sí que es pot accedir a peu).  

També a l'avinguda Guillem Graell, plaça Bisbes Prínceps i avinguda del Valira, a partir de les 12:00 del dijous 24 i fins les 13:00 hores. 

Programa ‘Tu Diràs’ de RAC1 i conferència de Pau Chica 

Amb motiu de la sortida d'etapa de la Volta a Catalunya des de la Seu d’Urgell, RAC1 emetrà el seu programa ‘Tu Diràs’, amb Aleix Parisé, de dimecres 23 de març des de la sala de plens de l'Ajuntament de la Seu. 

Aquest programa radiofònic esportiu començarà a les 22:30 hores i serà obert al públic amb aforament limitat a 50 persones. Durant el programa es parlarà de la Volta a Catalunya i també de l'actualitat esportiva de la Seu d'Urgell. 

Prèviament a l'emissió del programa, també a la sala d’actes del Consistori urgellenc, a les vuit del vespre, l'historiador urgellenc Pau Chica pronunciarà la conferència "Història del Ciclisme a l'Alt Urgell", també oberta al públic i amb aforament limitat.