Viles Florides avalua l’enjardinament i espais verds de la Seu per renovar i certificar aquest distintiu que ostenta la ciutat

La capital de l’Alt Urgell, que gaudeix del distintiu de Vila Floria des del 2017, compta actualment amb tres Flors d’Honor.
05-07-2022

La Seu d’Urgell ha rebut avui la visita de tres professionals, membres del jurat de Viles Florides, amb l’objectiu d’avaluar novament el patrimoni vegetal i paisatgístic, el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat, així com l’ús social i les sinergies amb l’activitat turística de la capital alturgellenca.   

Prèviament a la visualització dels diferents espais, els membres d’aquest jurat s’han reunit amb la primera tinent d’alcalde i regidora de Turisme de la Seu d’Urgell, Mireia Font, i la regidora de Patrimoni Natural, Núria Tomàs, juntament amb els tècnics de Turisme Seu i del Servei Municipal de Parcs i Jardins. Des de les Àrees de Turisme Promoció Econòmica i Patrimoni Natural de l’Ajuntament urgellenca “s’aposta per aquest projecte, ja que també és una manera de promocionar turísticament la Seu”. 

Cal recordar que la Seu d’Urgell ostenta el distintiu de Vila Florida des de l’any 2017, i compta des de 2018 amb tres Flors d’Honor. Al respecte, l’Ajuntament urgellenc aspira a revalidar, com a mínim, aquest guardó de cara a l’edició d’aquest any. 

Aquests guardons, que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), volen fer un reconeixement als municipis que treballen per a la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds.