Vertical Urgellet

Classificacions i imatges

Gràcies a totes i tots els participants que heu fet possible, finalment, que la Vertical Urgellet veiés la llum.

Esperem que hàgiu gaudit amb l'experiència i ens retrobem l'any que ve, amb més i millor Vertical.

Salut i muntanyes.

Galeria fotogràfica (si voleu fer-nos arribar fotos, les anirem incloent). 

Classificacions

Informació general

Us presentem una nova cursa per muntanya a l'Alt Urgell, la Vertical Urgellet.

El nostre objectiu és, a partir de l'experiència acumulada en els darrers anys amb l'organització de l'Escanyabocs i la Travesssa Transfronterera, oferir una prova diferent, propera i que complementi l'oferta del Circuit Fer.

És per això que, després de la cancel·lació de l'edició de l'any passat per la Covid19, recuperem aquesta cursa en la modalitat de quilòmetre vertical que arriba per ampliar l'oferta d'aquest tipus de curses a casa nostra. 

El repte és pujar des de la Seu d'Urgell fins el Roc de la Guàrdia, al municipi de Valls del Valira, des d'on es poden gaudir fantàstiques vistes de la Seu i la subcomarca de l'Urgellet. Una cursa amb un nivell d'exigència mitjà, amb uns 6 km de recorregut per superar un desnivell positiu de 800 metres.

Som conscients que Vertical Urgellet neix en una època difícil i convulsa per les seqüeles de la crisis sanitària que hem viscut i encara vivim. Tot i això, amb el vostre suport, segur que la fem créixer forta i esperem que, amb els anys, es vagi consolidant en el calendari de curses del Circuit Fer a l'Alt Urgell.

Data de celebració: Diumenge 17 d'octubre de 2021.

Lloc de sortida: Palau Municipal d'Esports (Av. Camí Ral de Cerdanya, 31)

Hora de sortida: A les 9:00 del matí.

Lloc d'arribada: Roc de la Guàrdia (Valls de Valira).

Altres informacions: Amb l'objectiu de reduir l'impacte ambiental, l'organització no facilitarà gots de plàstic d'un sol ús en els avituallaments. Les persones participants hauran de portar el seu bidó o got, que podran omplir en els punts d'avituallament.

A mesura que s'acostin les dates de celebració de la prova, i en funció de les previsions meteorològiques, us anirem informant del material obligatori i d'altres informacions, condicionades per la situació de darrera hora.

Circuit i recorregut

La Vertical Urgellet és una cursa en modalitat de quilòmetre vertical que surt des del Palau d'Esports de la Seu d'Urgell i s'enfila fins el roc de la Guàrdia, a uns 1.400 metres aproximadament.

Es tracta de la primera edició i el recorregut que us proposem té una distància de 6 km per superar els 800 metres de desnivell positiu acumulat.

En tractar-se d'una cursa nova estem realitzant tasques de desbrossament i neteja especialment en el tram final de l'ascensió, cosa que podria modificar mínimament la traçada del final del recorregut. També estem valorant la possibilitat de modificar el primer tram de la sortida per mirar de reduir una mica el quilometratge. En cas de consolidar-se aquests canvis, us ho farem saber, però el gruix del recorregut és el que us presentem.

El circuit, pràcticament sempre en pujada, combina trams més atlètics amb pendents força exigents. Durant el recorregut hi haurà un avituallament líquid en el quilòmetre 4,200 i un avituallament líquid i sòlid a l'arribada. 

El descens es podrà fer pel mateix recorregut, excepte el primer tram de baixada, que es farà per un camí alternatiu per evitar encreuaments amb els participants que estiguin arribant a la meta.

En funció del nombre d'inscrits, hi ha la possibilitat que la sortida es faci de forma esglaonada i es compensin els temps a l'arribada per tal de determinar la classificació final. Amb aquesta mesura, a banda de facilitar el manteniment de la distància de seguretat, també s'eviten aglomeracions i possibles col·lapses, especialment en els primers trams de corriol.

Si s'acaba optant per aquesta mesura, el nombre de corredors en cada sortida i l'interval entre elles s'acabarà decidint en funció de les persones inscrites a la cursa.

Pots descarregar-te els tracks de la cursa en els següents enllaços.

Inscripcions

La Vertical Urgellet '21 és una cursa per muntanya en modalitat quilòmetre vertical oberta a participants majors de 13 anys (nascuts i nascudes l'any 2007 o anteriors), amb un únic recorregut i inclosa en el Circuit Fer de curses per muntanya. Els participants menors de 18 anys ho podran fer amb una autorització d'una persona progenitora.

La inscripció a la Vertical Urgellet té un cost de 15,00€ que inclou el dret de participació, dorsal, assegurança d'accidents, avituallaments per a tots/es els i les participants i una samarreta tècnica per a les 250 primeres persones inscrites. 

El termini per formalitzar les inscripcions s'acaba el divendres 15 d'octubre de 2021 a les 23:00No s'admetran inscripcions passat aquest termini ni el mateix dia de la prova. 

Per a formalitzar la inscripció, si us plau llegiu atentament les normes següents i, a continuació, podreu accedir al formulari d'inscripció.

  • Ompliu tots els camps del formulari, especialment tots aquells que estiguin marcats com a obligatoris.
  • És important que feu constar un telèfon i un correu electrònic de contacte que siguin vàlids i operatius, per tal que us puguem fer arribar les comunicacions relatives a la prova. Assegureu-vos, si us plau, d'escriure el correu electrònic correctament.
  • El pagament cal fer-lo mitjançant targeta de crèdit. 
  • Un cop comprovat el pagament, rebreu un correu amb la confirmació de la vostra inscripció a l'adreça que hàgiu facilitat en el formulari d'inscripció.
  • Per a qualsevol consulta o aclariment, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres mitjançant l'adreça 

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

Gràcies per la vostra participació i ens veiem a la Seu d'Urgell.