Claustre i Església de Sant Miquel

El claustre és adossat a la façana sud de la Catedral de Santa Maria. Té tres galeries romàniques, la quarta és fruit d’una reforma de principis del segle XII. Els capitells estan decorats amb una gran varietat de motius, des dels vegetals fins a les representacions de monstres. L'Església de Sant Miquel és d’estil romànic i fou construïda al segle XI. Està adossada al Claustre de la Catedral.

El Claustre

A l’igual que la façana nord, es llisa, només trencada pels contraforts i finestres d’arcs de mig punt que il·luminen la nau lateral. En aquesta façana es troba la porta d’accés al claustre. La decoració la trobem a la portalada i sota el ràfec de la teulada amb permòdols esculpits amb cares. Donat que sobre la nau lateral no es va construir cap galeria (galeria defensiva que només es va construir en la façana nord), es pot veure també una part del mur de la nau central on es troben els òculs que il·luminen el seu interior.

Visita virtual al Claustre

Església de Sant Miquel

Església d’una sola nau, amb transepte i capçalera formada per tres absis. Té dues portes, una a la façana nord que comunica amb el claustre i una a la façana sud totalment nova.
L’església de Sant Miquel (abans Sant Pere), del segle XI, va ser construïda durant el pontificat del bisbe Sant Ermengol, i és l’únic edifici que queda d’aquesta època. Actualment manté la capçalera i el perímetre de la nau originals, especialment els murs nord i oest, després de la reconstrucció efectuada als anys setanta en el decurs d’una profunda restauració.

El canvi d’advocació cap a Sant Miquel es va produir al 1364, quan l’antiga església de Sant Miquel va ser cedida a l’orde dels dominics per establir-hi el seu convent, llavors es va traslladar la parròquia de Sant Miquel a Sant Pere.

Galeria d'imatges

Façana sud   Façana Museu   Sant Miquel

Més informació

Ciutat Virtual